Kiraan skodeng

Student Free Stuff

Tuesday, November 30, 2010

Its all about love


Ermmm…

Some peple said that,single is better but some said we should have couple..
Yela,at least our couple will always by our side…blh jd tmpat kita bergantung harap,blh jadi tmpat kita luahkan prasaan,tmpt kita share mslh n ape2 je la yg jdi dlm idup kita…but it all that true??

Not all the people yg ada luck dlm cinta..yela ada couple yg btl understanding,caring bout us kan???ada yg bcinta sbb nk ikut trend ada,jgk bcinta sbb nk test market,ada jgk bcinta sbb terpaksa...but ape sbnrnya matlamat kita bcinta..cinta dlm dunia ni de pun yg kekal melainkan cinta kepada Allah..tp brapa rmai je yg tfikir mcm tu..klau smua couple fikir mcm tu,I’m sure mmg x akn ada la kes2 bunuh diri sebab cinta or sewaktu dgnnya..

But now,I don’t want to talk about love to ALLAH.. but nk ckp psl cinta sesame manusia…cinta yg jdikan hidup ni penuh wrna warni….can u imagine if dunia ni xde cinta…kita sendiri pun xakn lahirkan.. setiap insan dalam dunia ni ada rs cinta,ada rs ingin mencintai,ada rs ingin dicinta tp sejauh mana kita blh bg komitmen pada cinta…

Nk sebut cinta,smua tau sebut..tp makna cinta tu yg ssh nk dicari,yg ssh nk di gmbarkan….klau stakat sebut “I love u”,”sy cinta awk”,”sy sygkan awk”,bdk2 umo 5 thun pun pndai ckp..sbb jz bermodalkan air liur….
CINTA,bg aku 1 rs yg memerlukan pengorbanan n cinta x semestinya kena memiliki… cinta perlu ada 1 etika iaitu GIVE N TAKE..klau kita asyk nk member tp psangan kta tu asyik nk menerima je,tu bkn cinta tp tu gila..bgitu jgk sebaliknya…tp klau msing2 bertoleransi,IsyaAllah cinta kita tu kekal…  n one more thing,klau kita bcinta,jgn la tlalu bharap dia akn jd milik kita..Ingat smua dlm dunia ni jz pinjaman je…syukur la pd Allah klau ttbe 1 hari nnt kita frust or putus..sbb Allah da  bg kita nikmat utk jd pasangn si dia walaupun sementara….

Tp xpe la,wlau ape pun yg jd or wlau ape pun cerita cinta kita,kita ptt sedar..cinta ni sebenarnya magic… nk tau why I said love is magic?? Sbb cinta,rmai yg brubh..x kira la brubah kearah positif or negative…sebab cinta,kita blh trima adat kaum lain..

So take time utk fikir ape matlamat cinta kita.. selami erti pengorbanan pasangan kita..hayati masa kita bersama…InsyaALLAH cinta kita akn tetap mekar selamanya…

Bg yg kenal sapa NURFARAHIN BINTI IBRAHIM,pasti dia akn tau ape yg ada disebalik diri aku..psti akan mengerti setiap tingka laku aku...Kepada yg bru knal or sesiapa yg belum btl2 mengenali diriku,take ur time utk tau spe insan yg bernama NURFARAHIN n jgn menghukum aku kerana masa lalu ku,kerana pkaianku,kerana tingkah lakuku,kerana percakapan ku.. 

1 comment:

baby_elida said...

1 person like....eh cm fb plak...
hehehe...impresive my dear!!!!
apa yg fara ckap tu ida skong sgt2...dan krna cntala rmai yg da ptos asa tuk brcnta...like me...da xthu apa psaan skg...tkot bla org mhgrpkan cnta pd kta,kta plak yg xmmpo mmberi cnta pd dia...cz im lost now babeh!!!!anyway,im so proud of u...!!!!muaahhh...(^_~)