Kiraan skodeng

Student Free Stuff

Thursday, April 28, 2011

saya kaki karoke

haa kepada yang kenal ehin and penah keluar dengan ehin pasti tahu tabiat ehin yang satu ni....wajib ehin buat kalau ehin hang out...nak tahu apa???
KAROKE!!!!!!

hahahhahaahaha....kepada member-member yang setia menemani ehin kalau ehin keluar dan karoke....mesti menanah telinga korang kan???hehehehehe......

tapi serius la ehin memang gila karoke...ehin memang suka menyanyi...suka sangat sangat walaupun suara ehin tak best...ahh peduli apa kan??janji ehin puas...kalau ehin karoke ehin tak ada lagu wajib,ehin akan nyanyi je lagu yang ehin rasa best...ehin suka nyanyi lagu yang note tinggi walaupun kadang-kadang tak sampai...

walaupun tak ada lagu wajib untuk ehin karoke tapi ehin ada lagu favorite untuk karoke..nak tau??jap ekk ehin list kan...
  1. Anggapan mu - ziana zain
  2. madah berhelah - ziana zain
  3. gemilang - jacklyn victor
  4. janji manismu - aishah
  5. tak mungkin kerna sayang - alyah
  6. kesilapan ku keegoan mu - siti nurhaliza
  7. pastikan - siti nurhaliza
  8. tragedi buah epal - anita sarawak
  9. terlalu istimewa - adibah noor
  10. pintaku yang terakhir - dayang nurfaizah
  11. matahari - anges monica
haa tu antara lagu favorite ehin kalau ehin karoke..tp ianya tidak menjadi lagu wajib...huhuhu..kepada yang suka karoke,jom kita test suara sama-sama.....

tataaaaaa..............

Dah 117??

Assalamualaikummm dan salam sejahtera..

haii semuaa....eh ehin beru perasan something la..nak tahu apa??wahh entri dah banyak laa.....huhuhu...sedar tak sedar dah 117 entri yang buat...

banyak tuuu.....tak sampai setahun lagi ehin menjadi blogger...huhuhu...tahniah kepada diri ehin sendiri..heheheee...

Wednesday, April 27, 2011

KeNaPa TiDaK SaYa....

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

hari ini ehin nak ceritakan 1 benda..kenapa ehin tak tulis blog dalam bahasa inggeris atau ehin jarang buat ayat dalam bahasa inggeris....banyak sebabnya...

antara sebabnya :-
  • saya punya inggeris tidak begitu bagus walaupun saya boleh bertutur dalam bahasa inggeris dengan baik
  • saya mempunyai masalah dalam ejaan dalam bahasa inggeris (broken spelling)
  • saya tidak yakin untuk menulis dalam bahasa inggeris
  • saya anak MELAYU sebab itu saya menulis blog dalam BAHASA MELAYU
  • saya tidak suka untuk merosakkan bahasa inggeris dengan ejaan bahasa melayu
  • saya sayangkan bahasa melayu
  • saya bangga menulis blog dalam bahasa melayu
  • saya malas nak poyo-poyo gunakan bahasa asing
tu lah sebab kenapa ehin tidak menulis sepenuhnya dalam bahasa inggeris...kalau rojak pun ok lah...rojak pun sodap..wkakakakaka..

sekiannn....tataaa

erti sebenar

Assalamualaikum dan salam sejahtera....

haiii semuaaa...wahhh ehin happy sangat sangat hari ni..nak tahu kenapa??sebab sekarang ehin berada di Taman Guru...wahhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! seronok..........

ok kepada yang tak tahu apa tu taman guru,ehin nak cita sedikit..ehin ni dibesarkan di kuantan pahang...masa kanak-kanak ehin banyak dihabiskan di kuantan dan nama taman yang ehin duduk ialah Taman Guru...

so taman guru ni menjadi saksi kepada sejarah hidup ehin..menjadi saksi kepada tumbesaran ehin..huhuhu..hari ini ehin datang taman guru..sampai je kat sini,dada ehin sebak dan bercampur dengan gembira..dah dekat 8 bulan ehin tak balik sini...gembira...

sekarang baru la ehin tahu erti sebenar kerinduan terhadap kampung halaman..best sangat..ehin dah pusing taman ni tau..huhuhuhu....semua orang yang ehin nampak,pasti ehin hadiahkan dengan senyuman...huhuhu....

rindu sangat dengan suasana taman ni...baru 8 bulan tak jejak kaki ke sini,ehin tengok dah banyak benda berubah...terlalu banyak..kaya betol orang orang kat sini..yela ada yang perbesarkan rumah yang dah besar,ada yang tinggikan pagar rumah and ada juga yang cat rumah...

ok lah sampai sini untuk kali ini..nanti ehin update lagi..tataaaaa

Monday, April 25, 2011

Gelagat

Assalamualaikum dan salam sejahtera...


haii semuaa....wahhh ehin rindu sangat sama blog ehin nih...huhuhu...sekarang ehin masih lagi berada di kampung..ehin tengah menikmati KFC...huhuh..tapi layan KFC sorang je la...tak ada member...

walapun sorang-sorang ehin sempat lagi mengutuk dan mengata orang..dushhh dussh jahat sangat dok kutuk orang...tapi best woo.....tengok gelagat orang then gelak and senyum sorang-sorang..huhuhu...bongok gila kan?? ni la akibatnya kalau lama tak keluar rumah.....

tapi memang lawak..kat KFC ni ehin boleh tengok pasangan kekasih,suami isteri and famili..wahh best kot..tapi dalam ramai-ramai ni ehin tergelak tengok 1 pasangan kekasih ni...

maybe bagi orang lain or diorang,perlakuan ni romantik la konon-konon tapi bagi ehin ianya lawak sangat...nak tahu kenapa??diorang ni macam tak ada tangan sendiri...wakakka..dok main suap-suap..lepas tu yang laki gigit sikit bagi sisa kat awek dia..awek gigit sikit bagi sisa kat balak dia..adess..tolong la weh.....

korang tak mampu ker apa weh..lepas tu boleh pulak jeling-jeling orang..adoi...aku tengok korang bukan sebab korang punya pasangan ni hensome or cute,tapi adess tolong la..hormat..kat sini ramai keluarga..boleh pulak korang buat perangai tak semenggah tu...dah la awek bertudung...

lepas tu ehin beralih pandangan pada 1 famili ni...anak perempuan dia memang comel..cute je makan ayam...yang si ibu pulak suap anak yang kecil dengan kentang..wahhh....si ayah melayan anak yang sorang lagi...harmoninya..nampak bahagia je...bila la ehin dapat merasa macam tu ye?tunggu je la...

haa dah alang-alang ada dekat KFC ni ehin,mintak borang untuk kerja...ermm just mintak je..mana tau kot-kot dapat..tak kesah la..ehin malas nak memilih kerja...janji duit masyuk dan halal sudah la...betol tak??

ok lah sampai sini je untuk kali ni...bye semuaa...assalamualaikumm

Friday, April 22, 2011

Alamak

Assalamualaikumm dan salam sejahtera.

hohoho..tadi ehin layan FB and terjumpa member lama ehin..so ehin add la...cepat je dia approve...huhuhu best woo...dia tegur ehin kat chatting..adoii soalan pertama dia...

"weh bukan ke ko kurus time sekolah dulu??"


adess ni malas ni nak tegur member-member lama..hahahaha...tu dulu..dulu memang la slim sekarang pun slim jugak tapi slim river...hohoho......ramai kot member-member zaman sekolah tegur ehin punya badan..hahhaaa.....yela zaman sekolah paling bangsat pun berat ehin 55kg...memang tak akan naik..so sesuai la dengan tinggi ehin..nampak la slim...sekarang??opss memang dah nak sama berat dengan anak gajah beb...65kg..ada percaya ka??percaya laaa...


tu pun untung dah turun..aritu dekat 70kg beb..adoii..ehin nih...orang makin besar,makin jaga badan..ehin pulak makan besar makin pesat pertambahan lemak dalam badan..wakkaakkaa...ala tak apa la,janji ehin tak sakit..hihihihi....


ok chow dulu..tataaa

Thursday, April 21, 2011

reunion??

ermmm memandangkan cuti dah nak dekat ni,masing masing sebuk la ajak buat reunion..adess ehin bukan tak berminat nak join..sebab pengalaman lalu buat ehin sedikit sebel untuk join reunion...bagi ehin reunion ni tak ubah macam satu medium kita nak berlawan dan kutuk mengutuk satu sama lain..

nak tahu kenapa ehin cakap macam tu..

ok kita buat reunion sebab nak eratkan hubungan kan??tapi sebaliknya berlaku..nanti mula la timbul perasaan tak puas hati antara yang hadir...

lepas tu nanti ada la mula nak menunjuk yang akulah terbaik..geng aku lah yang best...ermmm fucking shit!tolong la...

elok-elok sebelum ni tak bermasam muka,nanti boleh bermasam muka..hal zaman sekolah diungkit semula..apa kejadahnya?? hey beb benda dah lepas kot kenapa nak ungkit-ungkit??matang la sikit..entah apa-apa je...

tolong la..ehin memang kalau boleh nak mengelak dari join reunion yang ehin rasa macam tak ada faedah..penat-penat bertungkus lumus dengan kawan nak manage tapi jadi bahan kutuk dan kata oleh para mereka yang tak reti nak kenang jasa..

kepada kawan-kawan yang berhasrat nak ehin join reunion,ehin minta maaf sebab ehin mungkin TAK AKAN join..kalau nak jumpa ehin,just call ehin.kita set time and jumpa..lepak sama-sama..tak payah nak reunion..

boleh ker??

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

haii semua...wahhh hari ini dah hari khamis la...best best best...ermmm salah tak best tak best dan sangat tak best..... nak tahu kenapa?? sebab dah semakin hampir dengan final exam...dusshhh ddduussshhh tumbuk diri sendiri sebab tak reti reti nak study...asyik dok online je...

nak tahu tak? sedang ehin syok-syok online facebook tiba-tiba ada sorang mamat ni tagur ehin...nak tahu dia cakap apa??ayat dia lebih kurang macam ni:

"cik fara ucukk,tolong like and komen wall pic ***"

adess ada ker buat macam tu.. patut la sebelum ni ehin tengok dia punya status dan gambar ramai orang like...adessss.....
boleh ke macam tu??
ada juga orang macam tu ekk...ermm lepas ni ehin pun nak buat macam tu jugak la...masuk gambar or buat status baru dekat facebook then hantar IM tulis:
"sayang ehin tak?kalau sayang ehin like status or wall pic ehin ekk"

hahahahahhaah.....kalau dia boleh buat ehin pun nak buat...boleh???
ok sekian....

Wednesday, April 20, 2011

saya di sound

adessss ehin baru lepas kena sound..nak tau sapa yang berani sound ehin tu???

haa ni la orang yang sound ehin...hehehehee...she is my mum..nak tahu dia cakap apa??meh ehin ulang perbualan kami tadi...

ehin: mama buat apa kat dapur ni??
mama: masak la anak manjang.. ya,mama nak mintak tolong ni..(sambil menoleh ke belakang)..
           adoii budak ni,baru nak mintak tolong dia dah makan pulak..

ehin: senyum + sengeh
mama: haishhh budak ni,asal ke dapur je mesti melantak.tak boleh nak mintak tolong lansung...
ehin: ala mama bukan selalu (dengan muka tak bersalah meneruskan urusan untuk makan mengopek kerang)
mama: dah lepas makan tu jangan lupa lap meja
ehin: yela jap lagi ya lap meja..

haa tu la kisahnya....adess memang la nak ke dapur sebab makan,tak akan la pergi dapur nak poco-poco pulak..wakakakakaa...ok adiosss..


aku tak suka ko beb

assalamualaikum dan salam sejahtera..

ermmm entri kali ini ehin nak luahkan isi hati ehin...kepada **** sorry la saya memang tak suka awak...saya tahu benda ni agak kejam tapi tak tau la kenapa saya memang tak suka awak...

ermm macam poyo pulak pakai awak saya nih...ok la cakap macam biasa je la ekk..aku bukan apa.entah la aku rasa macam ada something je bila kawan dengan ko...aku memang tak boleh nak teruskan persahabatan dengan ko...

banyak sebab aku tak boleh kawan dengan ko....tapi tak payah la ko tahu..cukup la aku sorang je yang tahu...lagipun aku penat la hidup macam ni....ramai yang halang aku berkawan dengan ko beb...tapi aku degil...tengok la aku akan cuba jauhkan diri dari ko..maaf kalau ko terasa lepas ni....

ok la sampai sini untuk enrti kali ni..tataa

kutuk??

wahhh nak kutuk video ehin yang lepas?ehehehe kutuk la.tak luak pun k..ehin suka bila kena kutuk thats mean yang korang memang tengok video ehin sampai habis..terimas.....

ehin buat video tu pun just for fun..tak ada la sebab nak cari glamer..tapi disebabkan meraka-meraka yang suka mengutuk ni,makin ramai la yang tengok video ehin..nak tahu sebab apa ehin cakap macam tu..yela sebab video tu tak best,diorang pergi menyampai-nyampai dekat orang lain yang ehin buat video..

dengan cara tu orang yang tak tengok pun tertarik nak tengok video ehin..ehehhehhee...bagus la sebab tolong promotekan ehin punya blog secara tak sengaja...ehin suka sangat-sangat..terima kasih la kepada mereka yang bermulut longkang tuh..ehehehhehehehee....ada aku kesah ko nak kutuk???ehhehee

pada yang puji tu,terima kasih dior....ehin hargai sangat sangat...dengan ini,saya NURFARAHIN A.K.A EHIN berasa sangat senang dengan pujian anda..

sekiann..... :)

sotware untuk mengira tarikh period

assalamualaikummmm

haa ehin datang lagi untuk entri kali ke tiga pada hari ini..ehehhehe...tadi ehin buat blogwalking dekat blog kawan-kawan..ehin singgah dekat blog kawan ehin ni..bagi ehin blog dia ni penuh dengan informasi tentang software dan kepada mereka yang suka online..banyak informasi dan tips yang dia share dekat blog dia//

ehin tertarik dengan entri yang tentang satu software khas untuk wanita...ermmm....macam menarik..software ini diberi nama penghitung waktu subur dan waktu haid..so sangat sesuai la untuk wanita..tak akan la lelaki datang haid kan?tapi pada para lelaki yang jenis care tentang period awek atau isteri diorang,benda ni memang sesuai...

ehin pun dah download dan dah masukkan dalam lappy..lepas ni senang la nak kira kan..ok kepada para wanita yang berminat boleh la download benda ini...and try la sendiri k..


klik pada gambar di atas untuk download

colek apple??

Assalamualaikummm

haiii..hehehehee...ehin sorang-sorang kat rumah ni..and ehin dah buat gila..huhuh..bukak peti ais ehin nampak ada buah apple..wahh ni dah best..ehin ni bukan lah suka sangat makan buah..lebih-lebih buah yang macam masam nih...

serious ehin memang seorang yang tak suka masam...serbuk yang orang makan dengan buah pun ehin tak makan sebab ehin rasa masam..kalau u all makan buah oren yang mahal pun ehin tak terliur sebab memang ehin tak makan masam...

ok berbalik pada apple tadi,ehin tetiba teringin nak makan apple..uhuhu ehin pun ambik sebijik dan hiris nipis-nipis..pelik sikit..ehin ambik kicap,gula and cili..then makan dengan buah apple tu...

hahahaha...dah macam makan buah mangga je...huhuh..aahhh peduli apa ehin janji ehin dapat makan apple..ehehhehe..jom kawan-kawan jemput makan sekali dengan ehin...

babaiiii

Perangai yang dikatakan gedik yang sering dilakukan...

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

haii semua..apa khabar??diharap anda semua sihat dan cerialah hari ini...eermmm....topik kali ni,ehin just copy dari 1 tempat..bagi ehin macam menarik dan bila kita fikir secara dalam,memang ada orang macam ni kat sekeliling kita..and tanpa kita sedar kita pun dah berkelakuan macam ni..nak tahu apa jom kita tengok..kepada yang terasa,sorry ekk..ehehehe...

1. Berambut perang..tak pun rambut kaler merah highlight sikit-sikit budget Avril

2. Kau pintal-pintal rambut kat public dengan lidah terjelir-jelir..kau nak jadi pornstar eh?


3. Snap gambar dari atas, buat duck face & kau upload kat Facebook..geli doh tengok..kalau 1 album nama kau, dalam tu semua muka itik kau. Muka penuh depan kamera..semuat-muat frame..bodoh


4. Kau rasa comel bila kau type message 'ewww..jum lepak..busyan lorh...umah tadew orang..pakwe gie maen futsal pulark..busyan busyan! T__T' macam shit kau tahu tak


5. Kau kerek bila kau makan kat fastfood ngan member-member kau..kau snap gamba sana-sini macam tempat tu tak de orang..annoying taek!


6. Kau pakai baju nampak lurah tetek kau pegi jalan-jalan kat bandar..kau seronok lah abang misai pandang pastu tulis kat facebook 'nyampah nyew adew abang misai usya-usya kitew..tark syukew tark syukew larh' Perosak bahasa sial.


7. Annoying doh tengok kau peluk laki or balak kau dekat public or shopping complex..kalau sangap sangat g rumah tumpangan RM30/nett


8. Kau pakai tudung tapi kau pakai jeans yang abang misai dari jauh boleh nampak shape bontot kau yang jatuh tu..lagi-lagi kalau lepas duduk, terselit 'celapong' (celah ponggong a.k.a pungkoq)


9. Macam shit bila kau tulis kat facebook yang kau tengah tension, tengah sakit perut, tengah happy..weh..asal time berak kau tak tulis sekali 'kitew tengah berak..syuke syuke ^__^'


10. Kau saje ubah-ubah relationship status kat facebook..kononnye kau ni macam best kejap Single, kejap in relation, kejap open..asal kau tak bubuh 'I am Lesbian'


11. Nyampah tahu tak kalau kau tak reti bawak barang shopping sendiri..padahal 2 3 plastik je..tu pun nak suruh balak kau..balak kau nyampah ok..bukan suka pun


12. Sikit-sikit kau ngadu kat member-member kau yang kau ada stalker kat kelas, kat office..konon kau tak tahu nak buat ape..ape doh perangai kau


13. Kau bisik-bisik ngan member kau yang duduk semeja..padahal dekat meja tu tengah lepak 4 5 orang


15. Bila kau lepak ngan member yang hot stuff, hensem-hensem, kool, kau tak pulak nak tegur member kau yang pakai tudung serabai plus muka berminyak 'she's not my friends..please lah'


16. Kau tenung-tenung mamat yang cam kool supaya mamat cam kool tu perasan kewujudan kau sambil buat muka tahi


17. Kau order makanan itu ini sebab gambar dekat menu cantik..tapi bila makan 3 4 sudu kau cakap tak sedap..lepas tu tak habis..lepas tu ngadu lapar..g makan kat tempat lain pulak..nak terajang muka kau siot


18. Kau tak pandai buat tu, buat ni..tanak pegang tu, pegang ni..alasan kau kotor, jijik..habis sapa yang nak buat kan?


19. Pakai tudung, baju kurung, manis..dalam wayang, dalam kereta, huih....bukan main sandar-sandar, peluk-peluk, ramas-ramas..baik tak payah pakai tu semua..selalu nampak kat highway


20. Kau cerewet..kena buat semua benda macam kau nak..kalau tak sama macam kau nak, kau angin, kau merajuk, kau marah..cuba kalau kau buat kerja yang orang cerewet macam kau..muncung je mulut kau


21. Kau merajuk ngan mak kau, kau merajuk ngan bapak kau, pakwe pun buat taek ngan kau..kau ngamok, marah, benci & merajuk..last-last kau decide kau bunuh diri..terjun dr bumbung Pavi..tapi tak mati pun..silap-silap kena buang keluarga..lagi shit hidup kau


22. Lepak ngan sekutu gediks kau ketawa kuat kuat, buat onar..masing masing dressed up fancy nak mampos. Skali awek pakai tudung litup melintas korang pakat usya atas bawah atas bawah ramai2. pandangan jijik like 'eww she dont have style..yucks' memang gud gud la kau


23. Mekap tebal ala ala mak ayam..atas mata tu dah macam pelangi..tambah plak bulu mata palsu..klip pah kip pah mata tu dah macam berus cat..kelopak mata tak larat nak angkat..cam sial.. satu level ngan bapok belakang lorong haji taib..


24. Pakai baju sikit lagi nak 6pak puting..lengan himpit tetek bagi terkepit..konon nak bagi nampak lurah lebih menonjol pastuh snap gamba dari atas supaya nampak yg dalam baju tu... buat pulak muka bersyahwat sambil lidah terkeluar.. what the hell..saje menambah bilangan owang laki masuk narakka jahanam


25. Kau buat facebook ni macam medan memperagakan diri..kau upload beribu ribu gamba muka kau je sampai 10 album.. bila ade org puji kau jawab 'ala shayer tark syomel pown..beshe beshe jew' nyampah siot

huhuhu...amacam ada terasa tak??ehhehehehe....ehin pun macam sentap masa first time baca..tapi chill la beb...benda betul kot..ehehhehe...orang-orang macam ni ada di sekeliling kita and kadang-kadang kita pun berkelakuan macam tu tanpa kita sedar..so fikir-fikir lah dan selamat beramal.eheheh

Tuesday, April 19, 2011

sebal

assalamualaikum dan salam sejahtera..

adess ehin tengah pening ni...nak tahu kenapa??sebab blog ehin dah tak betul..ni la akibat dari memandai mandai..adess...

sekarang semua blog yang ehin follow dah tak dipaparkan dekat dashboard..adoii kenapa ekk jadi macam ni??tadi ehin juzt tukar email blog..lepas tu terus hilang semua...waaa nak menagis ni!!! kepada sesiapa yang tahu macam mana cara kita nak dapatkan semula blog yang kita dah follow tu boleh tak bagi tahu ehin??

ehin berharap sangat-sangat..takkan la ehin nak follow semula semua blog tu??banyak kot..adess..boleh gila kalau macam ni..tolong ye kawan-kawan..

sekiannn.......
assalamualaikum dan salam sejahtera..

Saturday, April 16, 2011

yahooooooooo

Assalamualaikumm dan salam sejahtera..

haii semuaa....alhamdulillah ehin dah sampai ke kampung halaman..huhuhuhu...best kot...

ehin nak ucapkan terima kasih kepada rakan-rakan yang komen video ehin..terima kasih :)

second video

Assalamualaikum dan salam sejahtera....

haiii semuaa...hari ini ehin dah buat ting tong..ehin ada something nak share dengan u all...jom jom kita tengok..huhuhu

video

huhuhuhu...sorry la ekk kalau tak clear..ehin pakai handset je..mana la nak mampu rakam pakai video cam....nak rakam pakai lappy pula,lappy rosak..
(opss terbuat ayat simpati pulak)

ok la semua sampai sini untuk kali ini...tata semuaaa.....

Assalamuaalaikummm....mmmuuuaaahhhhh mmmmuuuaaahhhhhh....

Friday, April 15, 2011

BaLiK KaMpUnG

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semuaaa...

Hari ini InsyaAllah ehin akan pulang ke tempat tumpah darah ehin....its PAHANG!!!!!!!!!!


wahhh rasa HAPPY sangat kalau betul ehin akan balik ke Pahang malam ni...


huhuhu..nak balik tapi tiket belum beli lagi..nak tahu kenapa???
sebab ehin CONFUSE la, nak balik hari ini atau hari esok..huhuhuhu.


niat hati nak balik hari ini..tapi beg ehin pun,ehin tak kemas lagi..macam tak ada feel je nak balik..aikk boleh plak macam tu..orang lain kalau sebut pasal kampung mesti excited..ehhehehe

apa-apa pun just wait and see je la...sebab ehin ni suka ikut kepala sendiri..kalau merancang ni selalunya tak jadi..hehehhehee....kepada kawan-kawan,doakan ehin selamat sampai di Pahang ye....

WAHAI WARGA PAHANG YANG MENGENALI BETA SEKALIAN,
TUNGGULAH KEPULANGAN BETA,
NANTI KITA BOLEH DATING BERSAMA-SAMA,
HUHUHUHUHUHU......

Thursday, April 14, 2011

Alhamdulillah

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

hii semua..harap u all semua sihat la ye.huhuhu...wahhh hari ni ehin berasa sangat lega dan teruja..memang la pada mulanya ehin punya mood tak berapa ok,tapi berkat dari kawan-kawan,mood ehin menjadi pulih...wahh terima kasih kawan-kawan sayang korang sangat-sangat..

hari ini ehin bersyukur sangat kerana kumpulan kami berjaya menyiapkan test yang diberi dalam masa yang ditetapkan..pada mulanya memang terdapat pelbagai masalah..yela PC yang diberikan tidak boleh boot cd..ada pulak PC yang tak support Ubuntu yang kami ingin gunakan...bila dah boleh boot dan run,timbul pula masalah PC hang..adoii dugaan-dugaan..tapi syukur kerana berkat kesabaran ketua kami iatu azri hafiz,akhirnya kami berjaya...

huhuhuhu..seronok sangat-sangat..hehhehehehe.tadi kami telah di uji untuk menjalankan aplikasi linux...antara aplikasi yang kami jalankan adalah samba dan acaphe...memang sangat complicated..perghh tapi nasib baik azri hafiz sorang yang hebat bab linux n ubuntu..so dia la settlekan..

ehin dah yang lain just tengok dan fahamkan apa cording yang dia run kan...huhuhu..kalau ada yang rasa macam salah dan tak betul,kitaorang saling tegur menegur..tu kan function kerja kumpulan...apa-apa pun terima kasih kepada rakan kumpulan ehin iaitu:

  • mohd azri hafiz
  • mohd zaid
  • mohd hazlan
  • of course ehin sendiri iaitu nurfarahin

tahniah lagi sekali..walaupun tak banyak flag yang kita dapat kumpul,tapi best sebab kita dapat buat benda tu..kalau tak kerana PC masalah,aku yakin kita berjaya kumpul 5 flag bagi setiap soalan..tapi tak apa la..kira ok la sebab paling sikit 3 flag itu pun kerana PC kita hang...

ok sampai disini..tata semuaa

Wednesday, April 13, 2011

kosong

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

haii semua...ermm ada yang tanya ehin kenapa ehin macam dah jarang update blog dan menulis..sebenarnya ehin seperti kekeringan idea untuk menulis dan berkongsi rasa.. tapi ehin rasa mungkin selepas ini ehin akan semakin perlahan dalam dunia blogger ini

InsyaAllah dalam pertengahan bulan 5 ini ehin akan memulakan 1 fasa baru dalam hidup ehin..ehin akan melangkah ke alam pekerjaan..kalau tempat kerja ehin nanti memerlukan ehin mengadap komputer dan menaip,InsyaAllah ehin akan sentiasa berblogger..tapi jika kerja ehin tidak memerlukan ehin melakukan sedemikian,mungkin susah untuk ehin untuk sentiasa meng"update" blog ehin..

sekarang ehin dah mula mencari kerja..dan Alhamdulillah,banyak tawaran kerja yang ehin dapat..tetapi tawaran yang datang tidak kena dengan minat ehin..ermm susah kan?tak apa lah apa-apa pun ehin akan cuba memilih yang mana dirasakan sesuai...

kerja apa?biarlah dirahsiakan dahulu..takut nanti kalau dicanang 1 kampung habuk pun tak ada..kalau ada rezeki,adalah nanti..sebab tak akan lari gunung dikejar...ehin pun memohon supaya Allah memudahkan urusan temuduga ehin dan semoga ehin senang diterima di tempat baru nanti..

akhir kata Assalamualaikum dan byee....

Monday, April 11, 2011

Rumah Siap Pahat Berbunyi.

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

haiii semua...kali ini ehin ingin meluahkan isi hati ehin..oklah sebelum ni ehin macam diam dan malas nak ambik hal tentang benda ni.tapi bila ehin tengok macam dah banyak sangat yang makan hati dan mula mengungkit so ehin macam terasa....

entri kali ini ehin nak khaskan kepada mereka-mereka yang terlibat dengan malam gemilang comp-tech minggu lepas.. ermm event ni dah hampir seminggu berlalu tapi masih ada lagi suara-suara sumbang yang ingin memperkatakan hal ini..ehin sendiri pelik..ada yang cakap event tu kecik la,makan tak sedap la,AJK makan duit la..

ok lah first ehin nak tanya kepada yang cakap event ni kecik,kenapa u all tak nak manage sendiri event yang kalau korang rasa korang boleh buat yang lebih baik??kenapa korang tak buktikan??kenapa korang tak nak join AJK time kami semua bertungkus lumus membuat persediaan??mana idea-idea gempak dan brillian korang?mana???

ehin nak tanya kepada yang cakap makanan malam tu tak sedap dan tak berbaloi,korang tak rasa malu ker?yela dah tahu makanan tak sedap tapi kenapa makan?pelik la sebab kami AJK tak makan pun malam tu..tapi makanan yang dihidangkan di atas meja korang semua licin??apa relaven korang cakap makanan tak sedap??pelik dan sangat pelik.lepas tu cakap makanan tak berbaloi dengan harga,adoii nak makan seafood kan,setakat rm 20 pun korang susah nak bayar,so rm20 tu setimpal dengan apa yang kita dapat..jangan la ungkit bab makan sebab benda ni jadi darah daging...

bab AJK makan duit pula,ada bukti yang kukuh or ada orang nampak tak??korang ada pegang duit tu tak??cuba bayangkan dengan hanya rm20 korang,para AJK dan pensyarah nak bayar resort,nak cari hadiah,nak beli itu nak bayar ini..duit korang tu tak cukup nak tampung semua perbelanjaan,jadi mana mungkin maki makan duit tu...

so ehin harap la kepada yang banyak bunyi dan bising pasal event tu,fikir semula sebelum bercakap...kalau ada tak puas hati or ada yang terasa mari kita duduk semeja dan bincang benda ni sama-sama..tak payah nak terpekik terlolong macam orang tak ada akal dalam facebook...tak guna bersuara kat situ,tak puas..jadilah matang..korang pelajar IPT kan?dah nak abis pun belajar...so buat la perangai macam pelajar IPT jangan buat perangai macam orang yang duduk pusat serenti..

akhir kata,kalau ada yang terasa dengan enrti kali ini ehin minta maaf dan ehin harap kita dapat berjumpa dan duduk 1 meja untuk bincang benda ni..jangan perbesarkan benda yang kecil..sekian...

assalamualaikum...

happy birthday to me

assalamualalaikummm dan salam sejahtera...



hai semuaa!! apa khabar??huhuhuhu...wah arini genap la umur ehin 21 tahun 1 hari..hehehe....happy belated birthday to myself..eheheh..dah 21 umur ehin..OMG!!dah tua la...opss tua ker???

when we ask about birthday mesti orang akan tanya apa kita punya azam baru,apa kita punya impian..ermm boleh tak kalau ehin cakap ehin tak ada azam and impian??hahhahaha..sebenarnya ada...

ermm ehin nak ucapkan terima kasih kepada kawan-kawan dan ahli keluarga ehin yang ucapkan happy birhday dekat ehin..ehin hargai sangat..tapi dalam ramai-ramai yang wish birthday,ehin still macam terdengar-dengar nyanyian birhday anak sedara ehin..alamak so sweet..dengan pelat and suara yang comey....thanks piya,along ya hargai sangat sangat...tetiba rindu dekat anak buah ehin tu...

dah masuh 21 tahun ni,banyak benda yang ehin kena buat nih..jap ehin nak listkan...


  1. kena daftar sebagai pengundi (WAJIB)
  2. dapatkan diploma
  3. dapatkan kerja 
  4. tolong famili
  5. ubah perangai (da tua beb kena ubah perangai)
  6. ermm banyak lagi laa malas nak list pun
ok la sampai kat sini untuk kali ini....tata semuaa

Saturday, April 9, 2011

gilakah saya

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua...

haii guys....ermm harini ehin tak malas nak tulis mukadimah panjang-panjang...ehin ni gila ker?adoii kalau ehin gila sure la ehin tak terfikir yang ehin ni gila or waraskan??

nak tahu kenapa persoalan ini bermaik di benak ehin??sebab ehin sekarang ni selalu rasa cemburu dan asyik rasa nak marah..OMG......Ya Allah bantulah hamba mu ini...ehin kadang-kadang jadi tak faham dengan diri ehin...

ehin cemburu pada orang yang tak sepatutnya..ehin marah pada benda-benda remeh..apa kena dengan ehin ni??adakah tahap kesabaran ehin berkurang kerana makin banyak dosa yang ehin lakukan...Ya Allah....

oklah tak mau taip panjang-panjang.nanti ehin update lagi.byeee..assalamualaikumm

Friday, April 8, 2011

Tak Faham Bahasa



Assalamualaikum dan salam sejahtera semua..

haiiii...wahh dah hari jumaat la...penghulu segala hari..tak lama lagi ehin akan meninggalkan port dickson ni..banyaknya kenangan yang ehin tak akan dapat kat tempat lain melainkan port dickson...ok ok bukan tu yang ehin nak cerita,ehin nak cerita pasal manusia yang tak faham bahasa...kalau dalam bahasa kasarnya bebal...

kita memang akan sentiasa akan berhadapan dengan orang yang macam ni..kadang-kadang tanpa kita perasan,kita sendiri tergolong dalam golongan ini..sejak kebelakangan ini ehin sering berhadapan dengan manusia yang mempunyai sikap macam ni...adoii pening kepala nak handle...

kalau tak dilayan,nanti dikatakan sombong or berlagak..tapi bila dilayan,mula la over..eh hello bukan awak sorang je ehin nak layan ok..ehin pun ada life ehin sendiri,so bila ehin dah cakap ehin busy or jangan ganggu ehin,so please la faham...

sakit pulak hati bila kena macam tu..lagi 1 kenapa la susah sangat nak faham orang ekk?? ehin memang tak ada masa nak layan mesej dari manusia-manusia yang tak ada otak or yang pentingkan diri sendiri..kepada yang terasa tu ehin minta maaf la ek..sapa makan cili dia terasa pedas...



ok lah ehin malas nak taip panjang-panjang...nanti bosan pula nak baca kan...ok sampai sini untuk kali ini..jumpa lagi di entri yang akan datang...assalamualaikumm...

Thursday, April 7, 2011

Misi Yang Gagal

Assalamualaikumm dan salam sejahtera..

haii semua..macam mana hari ni??sihat tak??harap korang semua sihat dan happy sentiasa...ehin agak kecewa dan terkilan dengan diri ehin..

adess ehin ni tak dapat menahan godaan nafsu..opss jangan fikir bukan-bukan ekk..semalam ehin dah berjanji yang hari ini ehin tak mahu on handphone selama  hari..and misi ehin menemui kegagalan..ehin mula off handphone tepat jam 12 malam tadi..dan ehin dah on handphone pada pukul 1 tgh hari tadi..12 jam je..

tak apa,ehin akan cuba lagi lain kali..tapi nanti ehin bukan setakat untuk tidak mengaktikan handphone,ehin akan cuba untuk tidak online..nak merasa hidup tanpa teknologi...sebab ehin dapati ehin bukanlah manusia yang boleh bertahan tanpa teknologi..


tapi tak apa..ehin akan jadikan ini satu cabaran dalam diri ehin..oklah kawan-kawan,doakan supaya misi kedua ehin berjaya..assalamualaikummm..

Wednesday, April 6, 2011

saya suka jawab-jawab...love it....

assalamualaikumm...haii semua...korang perasan tak,yang ehin ni suka sangat main jawab-jawab soalan..terutama benda berkaitan dengan ehin..nak tau kenapa???ni salah satu peluang korang nak kenal ehin.. jom check it out..


kalau korang tak nak baca pun tak apa..apa-apa pun terima kasih sebab sudi melawat blog ehin yang syok sendiri ni.eheheheehehe..

1. Benda apakah yang paling penting dalam hidup..
1. Ilmu (kaya duit tapi tak kaya ilmu tak ada guna)
2. kasih sayang 
3. duit (nak masuk toilet pun kena bayar kan)
 

2. Benda terakhir yang dibeli dengan duit sendiri..
masker (uiskk sejak bila pandai pakai masker nih??)
kompius dengan diri sendiri :P

3. Tempat perkahwinan yang diidamkan dan tema..
kalau boleh nak buat dekat hotel.. (demanding giler kan??)huhu
tema pulak nak perkahwinan ala bali (boleh tak?)

4. Adakah anda sedang bercinta??
ye memang saya sedang bercinta.
saya bercinta dengan keluarga saya
saya bercinta dengan diri saya
saya bercinta dengan kekasih hati saya... 
mohd afiq zhafran bin mohf yusoff

5. Berapa lama anda mencintai pasangan anda??
kalau boleh selagi angin bertiup
selagi matahari boleh terbit disebelah timur
selagi bulan dikelilingi bintang
selagi laut dipenuhi air
dan
selagi nyawa masih di badan..

6. Antara mak dan ayah,yang mana 1 paling anda rapat??
seriusly ehin memang rapat dengan mama..
like mother like daughter la...

7. Namakan orang yang anda benar-benar ingin berjumpa..
1. mohd afiq zhafran rindu sebab dah 7 bulan tak jumpa
2. aznil hj nawawi... walaupun pernah bersua muka tapi tak berborak pun... :(

8. Pilih 1 kiss atau hug..
ehin nak both of it boleh tak.
tapi kalau kena pilih 1 jugak ehin nak HUG..
nak tahu kenapa?
ada 1 fakta yang menyatakan bila kita dipeluk atau memeluk,kita dapat memberi rangsangan emosi kepada orang yagn sedang kita peluk..
pelukan boleh menenangkan jiwa.

oppss tapi jangan tersalah peluk..huhuhu...

9. Lagu yang anda selalu dengar
1. kau ilhamku - man bai
2. perfect two - auburn
3. bila rindu - ruffadge
4. kesilapanku keegoanmu

tulah serba sedikit tentang apa yang ehin nak share dengan korang..
nanti kalau ehin ada jumpa soalan yang agak-agak syok untuk dijawab ehin akan kongsi dengan korang lagi...
byeee..
assalamualaikumm..

permulaan yang mengecewakan

Assalamualaikumm dan salam sejahtera kepada semua..

haii semua..dah dekat seminggu ehin tak tulis apa-apa dalam blog ehin nih...niat hati memang nak berhanti untuk menulis buat sementara tapi ehin rasa lain..yela blog ni tempat ehin meluahkan rasa,dengan anda semua ehin berkongsi cerita..seperti ada kekurang yang terasa dalam diri ehin..

sepanjang seminggu ehin tak menulis apa-apa ini,ehin berdepan dengan macam-macam dugaan yang memantangkan...ehin berharap ehin dapat menghadapi dugaan ini dengan tabah dan kuat...

ehin harapkan bulan april menjadi bulan yang menggembirakan ehin..yela banyak peristiwa yang berkaitan dengan hidup ehin berlaku pada bulan april..first thing mestilah birthday ehin,second thing birthday my beloved hubby afiq zhafran,bulan ni jugak menjadi bulan pertama pertemuan kami....

ermm dah la kita lupakan perkara yang menyedihkan,sekarang ehin nak ceritakan annual dinner kelab yang ehin sertai,iaitu kelab comp-tech...seronoh dan sangat berpuas hati...ehin telah diberi amanah untuk menjadi pengacara majlis pada malam tersebut..alamak memang cuak...adesss...first time nak tonjolkan diri dekat kolej ni..tapi ehin cool je..hhehehe..thanks haikal sebab jadi partner yang terbaik..ehhehe...

esoknya ehin dan rakan-rakan yang lain pergi makan steamboat..perghh best,idea nak makan steamboat ni timbul bila lect ehin cakap nak beli hadiah untuk perkahwinan adik dia..so ehin dan yang lain mengikut je...erm memang best makan sampai rasa nak pecah perut..opss tapi perlu di ingatkan,kami makan guna duit sendiri tau..tak ada yang sponser...banyak la pulak duit kan nak suruh sponser...

memang best dan syok sangat..kalau ikut hati ehin nak share dengan korang gambar-gambar kami..tapi nanti la ekk..kat FB pun ehin tak upload..ok lah sampai disini ehin bercerita..nanti ehin sambung lagi...jom kita tengok pic ehin..

tata...assalamualaikumm....