Kiraan skodeng

Student Free Stuff

Saturday, March 12, 2011

Blurr

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

hello Malaysia!!! jam ehin sekarang dah pukul 1.15 minit tengah hari..wahhhh dah tengah harilah..tapi ehin baru bangun tidur....omak ai.lewat tu...adess anak dara jenis apa ni bangun lewat..memang tak boleh buat bini..adoyaiii.hihhihih..haa ni la ehin,dah la susah tidur lepas tu bangun lewat....nasib baik la ehin dapat housemate dan famili yang faham dengan masalah tidur ehin ni..

tadi ehin bangun ehin tengok budak-budak rumah ehin tak ada...aikk mana la diaorang ni pergi ek??yang ada Amal je..haa tu pun tengah tidur..kak siti,kak ana,dila,ain,anis,faezah n lia tak tau menyorok kat mana..patut la rumah ni senyap je...

sebenarnya ehin tulis kali ni tanpa arah tujuan..so kalau melalut tu ehin minta maaf la ye..heheee....ehin tetiba rasa nak tulis pasal perjalanan hidup ehin...ehin ingat lagi waktu kecik-kecik ehin ni seorang yang agak nakal...hihihi...ehin pernah mop rumah pakai minyak...hahahahaha.....kalau tak salah masa tu umur ehin 8 tahun...habis 1 rumah licin....mama pulak marah bukan kepalang..hihihi tapi the best thing about mama ehin,walaupun dia marah sekalipun dia tak akan naik tangan dekat anak-anak..hihihihi....time tu dia membebel teruk..tapi nasib ehin tak baik la..bila abah ehin balik ehin terus kena pukul..haa padan muka..hihi....

ehin pernah main air banjir..wahh part ni best ni...syok beb..tapi macam biasa abah ehin marah and pukul ehin..adess memang nakal kan ehin ni...hihihi.....petang-petang kalau cuti ehin akan main layang-layang..time ni ehin sorang je perempuan main layang-layang..gila betol..ehin memang dari kecik memang suka berkawan dengan lelaki...ehin dengan kawan-kawan pernah curi buah betik and telur ayam nenek yang duduk depan rumah ehin..wkakakaa...best kot..dah curi tu kitorang main pondok-pondok..kalau ingat semua ni mesti ehin senyum dan gelak sorang-sorang...

ehin waktu sekolah rendah merupakan seorang pelajar yang agak aktif...masa darjah 2 ehin pernah buat persembahan dekat sekolah..masa tu ramai-ramai nyanyi lagu twinkle twinkle little star..masa darjah 3 ehin terpilih untuk menjadi salah seorang ahli koir sekolah..ehin pun tak tahu macam mana cikgu pilih,yang ehin tahu tiba-tiba cikgu panggil ehin untuk latihan,masa darjah 3 juga ehin mewakili kelas ehin untuk pertandingan bercerita...haa yang ni pun cikgu ehin pilih..ehin mula menjadi pengawas pun masa darjah 3...

masuk je darjah 4 ehin mula bergiat aktif dengan sukan...tapi masa ni ehin tak mewakili sekolah lagi la..ehin pernah mewakili sekolah dalam pertandingan melukis masa darjah 4..ehin pernah mewakili kelas untuk bersyair...haa masa ni pun ehin darjah 4...

masa darjah 5 ehin tak adalah menyerlah sangat..tapi masa ehin berada di tahap 2 ni ehin banyak la sertai pertandingan dekat sekolah.. Alhamdulillah tiap pertandingan yang ehin sertai mesti membuahkan hasil,walaupun di tempat sagu hati..ehehhhehehe....haa ehin nak cerita waktu ehin darjah  6 pulak..

masa ehin wakil sekolah untuk bola jaring dan bola tampar...ehin pun tersenarai untuk wakil sekolah bola baling tapi waktu latihan untuk pertandingan tu ehin demam dan nama ehin pun terlucut...adess memang sedih la..tapi tak apa..tak ada rezeki..ehin juga merupakan ketua untuk tunas puteri....

masuk sekolah menengah ehin tak adalah baik sangat..hhihihi..ehin antara ahli kadet polis yang aktif,ehin pernah jadi setiausaha untuk kelab keceriaan,ehin pernah wakil sekolah untuk pertandingan forum,pernah menjadi pengerusi kelab bahasa jepun..ehin jugak join untuk persembahan padang semperna hari merdeka dan menari untuk pembukaan hoki peringkat asean..

habis sekolah ehin kerja..kerja apa??ermm tak payah tau la ekk..hihihi..ehin mula belajar kat kolej uniti ni tahun 2008...until now ehin still lagi kat sini...tempat ni mengajar ehin banyak benda...ermm oklah nanti ehin  update lagi ekk..ehin nak mandi...tata...haa sebelum tu ehin nk uall tengok pic ehin waktu kecil....

bila tengok pic sendiri tetiba rasa macam nak ada baby..hahha..adess lambatnya kawin,,nak baby jugak,,ok la semuaa tataaaa....
assalamualaikumm....

1 comment:

baby_elida said...

alala...comelny dia...
hahaha....mmg btol2 aktif gla ni...
bgos2....smga trus success!!!