Kiraan skodeng

Student Free Stuff

Monday, March 14, 2011

Segmen BEN ASHAARI SOAL CINTA


Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua yang sudi melawat blog ehin yang tak seberapa ni... Sebenarnya ehin baru je balik dari kolej.Haa macam biasalah ehin ada on lappy and jalan-jalan dekat blog orang..so ehin minat nak sertai segmen dalam 1 blog ni... blog Abg Ben...so check it out jawapan kepada soalan yang dia berikan..

1.LELAKI pilihan anda 

Lelaki pilihan ehin mestilah yang macam kamal Adli..hehehhee..adess over la pulak..ok2 ehin serius,lelaki pilihan ehin cukuplah seorang yang boleh menerima diri ehin dan famili ehin seadanya....Rupa paras tu pakej je..Tapi dia mestilah berakal sihat dan yang paling penting boleh membimbing ehin ke jalan yang betul bukan ke arah yang songsang...


2. Perlukah lelaki SEKSI ? Definasi SEKSI seorang lelaki bagi anda ?

Lelaki seksi??ermm bagi ehin setiap manusia tu dah dilahirkan dengan keseksian tersendiri..so depends la pada individu yang menilai..bagi ehin lelaki seksi apabila dia boleh bertolak ansur dengan wanita dan tahu apa makna MENGHARGAI dan MENGHORMATI wanita..


3. LELAKI pastinya sanggup berkorban demi cinta .. Apakah anda rasa LELAKI hanya berkorban sebelum memiliki cinta anda ? Apa jadi selepas dah miliki cinta anda ?

Haa soalan ni bagi ehin memang susah ehin nak jawab..jap-jap ehin fikir ekk....

ermmmmm.....ehin tak rasa lelaki hanya berkorban sebelum memiliki cinta wanita sahaja..ini kita dapat tengok dalam famili kita..walaupun ayah kita dan dapat cinta dari mak kita tapi dia sentiasa berkorban untuk kebahagian mak kita..betul tak??? (^_^) dalam konteks cinta tak akan pernah ada istilah berkorban sebelum dapat dan selepas dapat..tu pendapat ehin la ekk..


4. Pastinya anda tidak sanggup BERMADU bukan ? Kenapa ?

Bermadu?? memang tak akan ada yang sanggup bermadu..mana boleh share beb..memang la sharing is caring tapi bab cinta tidak sama sekali....oh nooo!!!!punca tak sanggup bermadu,tak ada ada manusia boleh membahagikan kasih sayang sama rata dalam dunia ni..lagipun kasih sayang ni satu benda yang abstrak yang kita tak nampak...kita tak akan tahu sebanyak mana sayang dia pada kita...rasa sayang tak boleh ditimbang macam harta..so mesti akan ada rasa terlebih sayang pada pihak lagi satu.. (*_^)


5. Jika anda mengetahui pasangan anda punya teman wanita lain, apakah yang akan anda lakukan?

first ehin akan selidik terlebih dahulu supaya tak tersalah serang..ehehhe....
yang kedua ehin akan berusaha untuk dekatkan diri ehin dengan kekasih baru teman lelaki ehin tu..yela nak tahu apa istimewanya dia sampai kekasih ehin memilih dia...
ketiga ehin ada berjumpa 6 mata..means ehin,kekasih ehin dan awek baru kekasih ehin..
keempat kalau si dia tetap memilih awek baru,ehin akan terima seadanya sebab ehin pegang pada 1 etika, "bercinta tak semetinya memiliki".maybe dia bukan yang terbaik untuk ehin.. 

6. LELAKI atau PEREMPUANkah mudah berlaku curang ?

Jawapan ehin mudah je,tepuk dada tanya selera,
duduk sorang sorang dan fikir guna akal sebab zaman sekarang ni lelaki dan perempuan sama je...


7. SETIA... pada pendapat anda , siapakah yang lebih setia pada cinta? Apakah buktinya??

Setia..its complicated....bila dah sayang sama-sama akan setia..tu yang penting..jantina bukan ukuran untuk menilai tahap kesetiaan seseorang...


8. Apakah anda seorang yang mudah cemburu ?

yupp saya mengaku saya seorang yang mudah cemburu..orang yang tak cemburu orang yang tak ada perasaan...

haaa tulah sedikit sebanyak jawapan ehin kepada persoalan abg Ben..hehehe...berpeluh jugak nak menjawab ni...hehehhe...
ok laa tata semuaa................

7 comments:

akuwanblur90 said...

singgah sini...:)

eihin farahin said...

trima kasih wan....
:)

baby_elida said...

hehehe...
jwapan yg bgos dan bernas...
1 person like...

eihin farahin said...

hahahhha...
tq tq tq...

solo molo said...

salam ziarah dar segmen s0al hati En Ben...

mas.saari said...

singgah dari segmen BA
salam perkenalan

macam2 pendapat tentang cinta
jom baca pendapat saya!
http://masikarfan.blogspot.com/2011/03/segmen-ben-ashaari-soal-cinta.html

eihin farahin said...

solo:: salam kenal.. :)


mas.saari::trima ksih... :)