Kiraan skodeng

Student Free Stuff

Wednesday, March 2, 2011

oh LeLaKi

malam ni ehin masukkan 2 entri kat dalam blog ni..huhu....nampak sangat gian nak berblog...tapi entri yang kali ni ehin copy je dari 1 artikel..ehin macam tertarik nak share..masa tengah baca ni ehin tetiba terfikir yang ehin ni ada kot macam laki...haa nak tau apa.jom check it out..

1.LELAKI TIDAK DETAIL DLM PERCAKAPAN...
CONTOH KES:Kakaknya baru saja putus cinta.Bila kita tanya what's his comment dia just cakap:"mm..dah nak putus nak wat camne..."

Alasan:Tak usah bimbang sebab secara genetik lelaki tidak dibentuk untuk petah bercakap macam pompuan.Menurut seorang pakar,wanita boleh mengeluarkan antara 6 hingga 8 ribu kata sehari.sementara lelaki rata2 hanya mengeluarkan antara 2 hingga 4 ribu kata sahaja.

2.LELAKI TAHAN BERJAGA SEPANJANG MALAM DEMI HOBI...
CONTOH KES:Kita sering tak menemui jawapan kenapa lelaki sanggup mengadap games sepanjang malam tanpa henti?

Alasan: ini sebelah kanan otak lelaki mempunyai bahagian yang tidak dimiliki oleh kebanyakkan wanita,seperti utk mengukur sudut pandang(angle),kecepatan dan
jarak.Namanya adalah Kesedaran Ruang Visual (VSA),yang amat penting peranannya di zaman lelaki harus berburu utk mendapatkan makanan.Dan kalau hasil mereka sedikit,mereka berasa macam tak ada apa2 kalau nak dibandingkan ngan lelaki lain.

3.LELAKI RELA MENGHABISKAN BANYAK WANG UTK PERALATAN ELEKTRONIK ATAU AKSESORI KERETA...
CONTOH KES:Lelaki rela keluarkan wang simpanan utk menambah aksesori kete.tapi kenapa mereka membebel kalau tgk org pompuan Shopping?

Alasan:Alat2 elektronik atau aksesori kete bolehlah dikatakan sebagai alat permainan lelaki dewasa.Bagi lelaki,benda 3 dimensi terlihat lebih menarik dan menstimulasi area VSA otak mereka.Dgn demikian lelaki secara tidak sedar Happy2 jer buang duit utk benda2 tue.

4.LELAKI JARANG MUNCUL DENGAN JAMBANGAN BUNGA...
CONTOH KES: dalam filem,sering kita lihat hero muncul tiba2 di rumah lovernya dgn sejambak bunga.Kenyataan nye?huh hampeh!!

Alasan:Sejak awal,otak lelaki lebih mengutamakan hal praktik.kebetulan,hal2 bunga nih tak menarik ruang logik otak kaum lelaki.Beli sesuatu yang bakal layu dalam
beberapa hari benar2 satu pembaziran-itu tanggapan org lelaki laa kan..hehehe!!!

5.LELAKI TIDAK BERGOSIP....
CONTOH KES:Bila perempuan kata:""eh betul ke ni?" Lelaki pantas memotong:"pegi makan jom!dah lapar nie..."

Alasa:Sebenarnya lelaki juga bergosip.Tapi cara dan gaya lelaki bergosip tidak sejelas perempuan dan juga tidak pada saat objek yag nak digosip berada dekat situ.
Kalau lelaki punya masalah dengan seseorg,biasanya lelaki menyelesaikannya,atau melupakannya.

6.LELAKI SELALU MENGAGUNGKAN MAMA (IBU)...
CONTOH KES:Lelaki jarang mengkritik mama mereka,apa lagi kalau hubungan mereka akrab.Lebih panas lagi kalau Lelaki kata:"eleh,macam tu pun tak reti buat?mama i
pejam mata pun boleh buat tau."

Alasan:Bagi lelaki,mama mereka merupakan wanita ideal dan inti dari hidup mereka.Lelaki juga belajar mengenal rasa melindungi dari hubungan kedua orang tuanya,bagaimana papa mereka melindungi mamanya.Makanya,tak perlulah mintak dia persoalkan apa apa ttg mamanya.Nokhtah!

7.LELAKI SANGGUP MENYIMPAN SEMUA EDISI TERHAD KOMIK,CD,JEANS,JAM TANGAN DAN APA SAHAJA..
CONTOH KES:Bosan!sekejap kejap teman lelaki anda ajak gi KLCC,kemudian kedai komik then sana,sini...semata-mata nak cukupkan koleksinya.

Alasan:Berbalik kepada asal lelaki sebagai pemburu,lelaki senang menghimpun persediaan keperluan mereka sebanyak mungkin.Mereka selalu berwaspada bakal diadili lelaki lain,sehingga tidak hanya mengekal kuantiti,tapi juga kualiti yang dimilikinya.Bagi mereka,punya sesuatu yang boleh dibanggakan adalah prestasi tersendiri yang dapat memacu ego mereka.

8.LELAKI SENANG MELIHAT WANITA MEMAKAI SKIRT PENDEK(MINI SKIRT)-ASALKAN BUKAN KEKASIHNYA...
CONTOH KES:Si dia memuji setinggi langit kaki nicole kidman ketika memakai mini skirt.Tapi kalau gf nya yg pakai,komennya ringkas saja:"I tak suka ahh!! tukar
lain..!"Bengang kan...?...hehehe!!!

AlaSan:Bagi lelaki,kaki cantik adalah simbol kesuburan wanita.Kalau buah hati sendiri yang mempamerkan kaki dan bahagian "rangsangan" yang lainnya-- mereka jadi waspada kerana itu merupakan sasaran mata lelaki-lelaki lain...

ermmm nak tau tak,no 2,3,6 and 7 tu macam melambangkan diri ehin..ehin memang sanggup habiskan beribu untuk barang elektronik tapi bukan untuk shoping baju or barang-barang perempuan...kadang-kadang bengang tengok mmber abiskan duit beli benda bukan-bukan..hihihi

sengalkan ehin ni..kalau la ehin ada duit 1juta la kan??ehin memang akan beli barang-barang elektronik je..kalau nak shopping baju,kasut,make up or jelewry memang benda tu paling last dalam senarai ehin...

yang no 4 tu pulak,ehin memang tak pernah nak berharap yang laki bagi bunga kat ehin..nak tau kenapa??bagi ehin benda tu membazir..dari bagi bunga,baik la bagi benda yang tahan cikit..contohnya thums drive ke,headphone ke..
ni bagi bunga,2 3 hari dah layu..haishh rugi kan??

so agak-agak korang yang kenal ehin la kan,ehin ni terlebih hormon lelaki ke ape ekk??
so fikir-fikirkan dan selamat beramal..ehehehhe.. 

2 comments:

baby_elida said...

HAHAHA....
LWAK2...
KLO IDA ADA 1 JUTA
IDA SHOPINK SAKAN...
ABT BUNGA,MMGLA AGK MMBAZIR..
TP XSLAH KLO SKLI SKALA DPT BUNGA...
BRU RMNTIK DEAR...
SWEET SGT....
TP KLO BG HNDFONE STJU GAK...
CZ IDA MMG GLA HNDFONE...
HAHAHAHA...

eihin farahin said...

tu la hakikatnya...
siyes fara mmg x mnt brg2 ppuan...
klau ada duit n ada kereta mmg duit abis kt kereta je...
ni pun ada perncngn nk bli kancil
tp kancil turbo..
alamatnye duit abs kt keta je laa